Looptijd uitvaartverzekering

Wanneer we het hebben over de looptijd van de uitvaartverzekering met betrekking tot de premie stuiten we op aardig wat verschillen. Cruciale verschillen kunnen we wel zeggen, want het is toch wel zo fijn als je al van tevoren exact weet wanneer je voor het laatst premie betaalt voor je verzekering. Er zijn ook uitvaartverzekeraars die je bij de uitvaartverzekering vergelijken tegen zult komen waarbij de laatste dag voor het betalen van premie de dag zal zijn van overlijden, ongeacht of deze nu over een jaar of over 50 jaar plaatsvindt. Dat kan dus als een minder gunstige constructie worden ervaren, want de hoeveelheden premie die er in totaal dan betaald moeten worden kunnen flink oplopen.

Looptijd dekking

Over de dekking van de uitvaartverzekering hoef je je geen zorgen te maken wat de looptijd ervan betreft. De dekking is namelijk levenslang en dat betekent dus ook dat er aan de looptijd van de uitvaartverzekering geen einddatum gekoppeld is. Dat is nooit het geval, dus wat dat betreft hoef je je geen zorgen te maken en zal de uitvaartverzekeraar uiteindelijk altijd gaan vergoeden.

Uitvaartverzekering keert altijd uit

Bij een uitvaartverzekering is er nooit sprake van dat er geen uitkering volgt, want dat is bij deze verzekering namelijk niet aan de orde. De enige manier waarop dit eventueel wel zou kunnen gebeuren is wanneer een verzekerde overlijdt binnen de wachttijd en dus vlak nadat de uitvaartverzekering afgesloten is. Dat zou eventueel het enige scenario kunnen zijn waarbij de uitkering voor de uitvaart uitblijft. Overigens is een wachttijd niet iets wat bij iedere uitvaartverzekeraar voorkomt.